Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Microsoft preselio svoje sedište iz Zagreba u Beograd

    Poslovni dnevnik objavio je informaciju da je Microsoft preselio svoje regionalno sedište iz Zagreba u Beograd. Ovaj list tvrdi kako je iz dva pouzdana izvora dobio informaciju da Microsoft već neko vreme ne obrađuje i ne segmentira regiju iz Zagreba, već iz Beograda.
     
    Na pitanje čelnicima Microsofta zbog čega je došlo do te promene, dobili su odgovor da je regionalno sedište kompanije uvek bilo i ostalo u Minhenu.
     
    Mada je to tačno, stoji činjenica da je osnivač Microsofta Hrvatska, Goran Radman četiri godine bio direktor Microsofta Adriatics regije, a potom i predsednik Microsofta za jugoistočnu Europu, a Microsoft u Hrvatskoj ima oko 1.100 partnerskih kompanija koje ostvaruju promet od oko 100 miliona dolara godišnje.
     
    U kompaniji Microsoft Hrvatska, kojom sada upravlja Ivan Vidaković, kažu da se samom činjenicom da je centar u Minhenu ništa nije promenilo, ali Boris Žitnik, direktor agencije IDC-a Adriatics, kaže da je Srbija trenutno primamljivija za inostrana ulaganja, posebno u visoku tehnologiju, nego što je to Hrvatska.
     
    Srbija se poslednjih godina profilirala kao jedan od glavnih Microsoftovih centara razvoja.
     
    Dok je u Hrvatskoj softverski div podsticao razvoj tehnoloških parkova kako bi se razvijale kompanije koje rade na njegovim tehnologijama, u Srbiji je još pre šest godina investirao vlastiti novac i otvorio razvojni centar u kojem su se do sada programirale komponente za Windowse 7, SQL 2008 i Office 2010.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE