Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do posla i bez radnog iskustva

    Nije lako doći do posla ako nemate radno iskustvo, bez obzira na to što imate obrazovanje koje je potrebno za posao na koji konkurišete. Stručnjaci predlažu osobama koje nemaju radnog iskustva na koji način da postupe u odnosu na potencijalne poslodavce.
     

    Za početak prihvatite i honorarni posao ili čak volontirajte nekoliko meseci kako biste stekli neophodno iskustvo. To je bolja opcija nego da vam isto toliko vremena protekne u traženju posla. Ukoliko se dokažete u svojoj struci, šansa za stalno zaposlenje će vam se brzo ukazati.

    Kada konkurišete za posao obavezno istaknite sve vaše diplome, nagrade i priznanja. Iako vam se možda čini da diploma muzičke škole ili priznanja u sportu ne mogu da vam pomognu kada konkurišete na mesto ekonomiste, pravnika ili inženjera, to nije tačno.

    Činjenica da ste bili uspešni u raznim segmentima može da vam bude veliki plus. Nikad se ne zna, možda je poslodavac ljubitelj sporta ili muzike i na osnovu toga će vas izdvojiti od ostalih kandidata.

    Veoma je važno da ostavite dobar utisak na poslodavca, jer ako vas u ovom trenutku odbije ne znači da vas se neće setiti za nekoliko meseci ako se bude ukazala potreba u firmi za novim kadrovima. U razgovoru za posao imajte na umu da ste „pod lupom“, da se procenjuju ne samo vaše sposobnosti, već i ponašanje, oblačenje, elokventnost, snalažljivost…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE