Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 16. septembra „Dani berbe grožđa“

    Tradicionalna manifestacije „Dani berbe grožđa“, koja se po 54. put održava u Vršcu, biće održana od 16. do 18. septembra, najavili su danas organizatori.

    Tokom tri dana slavlja u čast grožđa i vina, posetioci će imati priliku da prisustvuju brojnim kulturno-umetničkim i sportskim događajima, izložbama, koncertima, karnevalu, ali i da obiđu grad, Deliblatsku peščaru i vršačko vinogorje.

    Član opštinskog veća Vršca Vladimir Bajić je istakao da će dan pre zvaničnog početka ove manifestacije biti organizovano grožđebalsko zagrevanje na brdu iznad Vršca, gde će posetioci, uz tamburaše, moći da uživaju u besplatnom vinu i kobasicama.

    On je naveo da će posetiocima na raspolaganju biti i 20 vinskih podruma, gde će moći da degustiraju, ali i kupe bela ili crna vina.

    Bajić je podsetio da ovaj grad nudi smeštaj, kako u hotelima visoke kategorije, tako i u motelima za sve koji žele da budu gosti Vršca tri dana.


    Predsednica Turističke organizacije Vršca Tatjana Palkovač je navela da se ove godine za šetnju u vršačkoj karnevalskoj povorci prijavilo više od 700 učesnika iz zemlje i inostranstva.

    Kao jednu od atrakcija ove manifestacije, Palkovač je izdvojila program „grožđe pada sa neba“ tokom koga će iz aviona, koji nadleće centar grada, biti bacani mali padobrani sa grožđem u kojima se nalazi kupon sa nagradom koju dobitnici odmah mogu preuzeti u prostorijama turističke organizacije.

    Posetioci će, prema njenim rečima, između ostalog moći da uživaju i u nastupima grupa „The Frajle“ i „Ritam nereda“, kao i u koncertu Željka Joksimovića.
     
    Palkovač je ukazala da gosti u Vršac, takođe, mogu doći i vozom „Romantika“ koji će u subotu, 17. septembra krenuti sa Glavne železničke stanice iz Beograda.

    Generalni menadžer preduzeća AD „Vršački vinogradi“ Živko Miholjčić je kazao da posetioci mogu posetiti vinske podrume ove firme koji datiraju još iz 19 veka.

    On je dodao da od 1.300 hektara vršačkog vinogorja, ta firma poseduje oko 90 odsto vinograda.

    „Berba je u punom jeku i očekujemo da ove godine uberemo oko 700 vagona grožđa, od čega se može napraviti oko pet miliona litara vina“, kazao je Miholjčić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE