Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Letnji TV transferi

    Prelazak Slavka Beleslina sa Pinka na B 92 poslednji je u nizu transfera koji su ovog leta potresli srpsku medijsku scenu. Ipak, pobednik „rata“ za TV lica, pred početak jesenje sezone je televizija Prva – jer je svoje redove ojačala sa najviše „tuđih vojnika“, a zadržala je sve svoje.

    Sezonu ovogodišnjih transfera otvorila je Marija Kilibarda prelaskom sa RTS-a na televiziju Prva. Mada joj nije bilo lako da napusti kuću u kojoj je radila 11 godina, mogućnost za napredovanje naterala ju je da „preseče“. I nije se pokajala. „Volim pozitivno radno okruženje koje vlada u mojoj medijskoj kući,“ kaže Marija.

    „Tačno se zna ko šta radi, ali najbolje od svega je što mi se ukazuju nove šanse jer čelni ljude Prve veruju u mene. To me svakako motiviše da budem još bolja.“
     

    Osim Marije, na Prvu su stigli i Irina Radović i Milan Kalinić iz “Emoušna“, Ivana Zarić sa Pinka i Jovana Simonović sa Avale. Poslovnu adresu promenio je i Đorđe Maričić koji je prešao sa RTS na B 92, gde je počeo da vodi jutarnji program sa još jednom „preletačicom“ – Jovanom Medić koja je stigla sa Avale.

    Mada mnogima sa strane izgleda da odluka o prelasku u konkurentsku kuću nužno dovodi do svađe sa bivšim šefovima, nije baš tako. Barem u Marijinom slučaju. „Sa RTS-om sam se rastala korektno,“ otkriva Marija.

    „Obrazložila sam svoju odluku direktoru Tijaniću, i on je bio više nego fer prema meni u smislu razumevanja i podrške za dalji napredak. Ipak, na Javnom servisu nema prostora za „zabavnjake“ kao što sam ja. I bivše kolege su mi pružile podršku, i to bezrezervnu, što i ne čudi, jer je među njima mnogo mojih drugara. Pošto se mi bavimo javnim poslom, razumem da naši transferi privlače pažnju velikog broja ljudi. Ali, nema potrebe da se pravi neka fama oko toga.“
     
    Prvi put se u borbu za TV lica ozbiljnije uključila i Radio-televizija Vojvodine. Pokrajinski javni servis uspeo je da pridobije Sandu Savić, dotadašnju direktorku Vesti televizije B 92. Ova televizija ostala je bez još jednog zaštitnog znaka – Danice Vučinić, autorke i voditeljke „Kažiprsta“ – koja se takođe iz Beograda preselila u Novi Sad.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE