Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kotorvaroški stočari očekuju isplatu dugovanja

    Kotorvaroški stočari očekuju da će Osnovni sud u Tesliću donijeti presudu koja će obavezati mlekaru “Šnjegotina” da im isplati dug od oko 250.000 KM za oko 500 000 litara isporučenog mleka – saopštio je predsednik opštinskog Udruženja poljoprivrednika Esad Kazić.


    “Udruženje poljoprivrednika će organizovati protestno okupljanje kod mlekare `Šnjegotina` ukoliko se u kratkom roku ne izmiri dug. Potrebno je da i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS preduzme mere da mlekare redovno izmiruju svoje obaveze prema stočarima za isporučeno mleko”, rekao je Kazić.

    On je podsetio da su kotorvaroški stočari u martu ove godine podneli tužbu Osnovnom sudu u Tesliću protiv mlekare “Šnjegotina”.

    U vođenju postupka radi isplate duga stočare zastupa Centar za pružanje besplatne pravne pomoći Ministarstva pravde Republike Srpske, kojem je Udruženje poljoprivrednika zahvalno za kompletiranje tužbi radi isplate duga.

    Prema podacima Udruženja, mlekara “Šnjegotina” nije izmirila dug u iznosu od oko 250.000 KM, koliko potražuje više od 350 kotorvaroških stočara za 503 000 litara isporučenog mleka u toku 2008. i 2009. godine.

    Pre više od dve godine sa mlekarom “Šnjegotina” je potpisan reprogram o isplati obaveza u 10 jednakih rata, ali i pored obećanja dug nije isplaćen, pa su stočari morali podneti tužbe da bi dobili svoj novac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE