Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tripoli: Vojni ataše Srbije ipak nije ubijen već je preminuo od srčanog udara

    Bivši vojni ataše Srbije u Libiji Žarko Radunković, za koga se verovalo da je ubijen, preminuo je od srčanog udara, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova.
     

    Beogradski list „Blic“ objavio je danas da je prema njihovim saznanjima, ataše ubijen u subotu u Tripoliju, a da se njegovo telo nalazi u zgradi Ambasade Srbije.
    Iako je „Blicu“ u diplomatskim krugovima nezvanično rečeno da je Radunković umro od srčanog udara, obaveštajni podaci koji su prosleđeni srpskim vlastima ukazuju pre na mogućnost da je on ubijen.
    U međuvremenu, agenciji Beta je iz Ministarstva spoljnih poslova rečeno da je Radunković ipak preminuo od posledica srčanog udara. Kako navode u Ministarstvu, Radunković je umro u subotu, nedugo nakon što je došao u ambasadu gde se požalio da se ne oseća dobro.

    Zaposleni u ambasadi pokušali su da mu pomognu i pozvali su hitnu pomoć, ali je lekarska ekipa samo konstatovala smrt, koja je nastupila kao posledica infarkta.

    Radunkovićevo telo prebačeno je na Institut za patologiju prema čijem izveštaju nije bilo znakova ni unutrašnjih ni spoljnih povreda, navode u Ministarstvu.

    Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je i da je stupilo u kontakt s porodicom Radunkovića čije će telo sutra biti dopremljeno u Srbiju, o trošku
    Minisatrstva.

    Radunković je bio penzionisani pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore i radio je kao vojni izaslanik u Libiji od 2000. do 2005. Nakon toga često je putovao u Libiju, a prilikom dolazaka u tu zemlju svraćao je i u ambasadu Srbije u Tripoliju. U Libiju je putovao, kako piše Blic, kao predstavnik privatne beogradske firme „Kofis“, koja je trgovala oružjem.

    Sprske vlasti nekoliko puta su intervenisale zbog poslovanja ove firme, jer je ugrožavala rad državnog preduzeća „Jugoimport“, koje je zvanično poslovalo sa ovom afričkom zemljom, dodaje Blic.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE