Gradnja regionalnih autoputeva iduće godine?!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradnja regionalnih autoputeva iduće godine?!

  Izgradnja regionalnih autoputeva na relacijama Pojate-Preljina, Ruma-Šabac, Paraćin-Zaječar i Kragujevac-Batočina mogla bi da započne iduće godine ukoliko budu obezbeđena finansijska sredstva, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.


  “Imamo dobro započetu pripremu i kroz izradu planske dokumentacije, a u nekim delovima i projektne dokumentacije”, rekla je Kalanovićeva Tanjugu dodajući da je na taj način, ipak, započela realizacija tih projekata.

  Autoput Pojate – Preljina, poznat i pod nazivom “Moravski koridor”, u dužini od 107 kilometara, gde živi oko pola miliona stanovnika, spojiće Ćićevac, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, rekla je Kalanovićeva.
   
  Ona je navela da je veoma značajna i izgradnja modernog puta od Rume do Šapca u kome postoji trenutno najveća industrijska zona u Srbiji sa velikim potencijalom i nedovoljno popunjena, zatim od Paraćina do Zaječara, a takođe i na relaciji Batočina – Kragujevac.

  Kalanovićeva je rekla da izgradnja autoputa Batočina – Kragujevac predstavlja i obavezu Srbije prema “Fijatu” u Kragujevcu, koji će sledeće godine započeti serijsku proizvodnju.

  Od Pojata do Preljine planirana je izgradnja klasičnog autoputa, a na pravcima Paraćin-Zaječar, od Rume do Šapca kao i od Kragujevca do Batočine brza saobraćajnica sa po dve trake.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE