Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sirt: Jak otpor Gadafijevih trupa

    Snage novog libijskog režima naišle su na snažan otpor u Sirtu, rodnom gradu Moamera Gadafija. Poginula najmanje 24 pripadnika Nacionalnog prelaznog saveta.


    U borbama su poginula najmanje 24 pripadnika snaga Nacionalnog prelaznog saveta, dok je više od 40 ljudi ranjeno, a među njima i jedan francuski snimatelj.

    Snage lojalne Gadafiju pružile su snažan otpor hiljadama boraca novog režima. „Izvestan napredak je ostvaren, ali Gadafijevi snajperisti i dalje ostaju problem“, navode pripadnici Nacionalnog prelaznog saveta.

    Snage lojalne Gadafiju juče su izvele žestoku kontraofanzivu i na Bani Valid, nekadašnje uporište bivšeg libijskog vođe, gde je takođe bilo dosta mrtvih i ranjenih.

    Nove libijske vlasti nemaju informaciju o tome gde se nalazi svrgnuti libijski vođa Moamer el Gadafi, a žestoke borbe oko Sirta i Bani Valida su podstakle spekulacije da bi mogao tamo da se nalazi, javio je AP.

    Vojni portparol novih vlasti, pukovnik Ahmed Omar Bani, saopštio je juče da za sada ne raspolažu „nikakvom pouzdanom informacijom, niti obaveštajnim podatkom“ o tome gde se Gadafi nalazi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE