Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nevreme u Evropi

    Nakon višenedeljnih paklenih vrućina, snažno nevreme zahvatilo je Italiju, a zatim se premestilo ka Hrvatskoj i BiH. U Italiji su stradale četiri osobe, a saobraćaj je potpuno poremećen. U Banjaluci povređene dve osobe, a u Hrvatskoj su, na području Istre, neka mesta ostala bez struje.


    Snažno nevreme koje je zahvatio Italiju tokom vikenda premestilo se ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U Italiji su, tokom vikenda, stradale četiri osobe.

    Dva planinara pronađena su mrtva pošto ih je zahvatilo klizište, jedan sedamdesetdvogodišnji nemački turista poginuo je posle pada u provaliju, a jednog četrdesetogodišnjeg Italijana iz Milana usmrtio je grom, prenela je agencija AFP.

    Aerodrom u Palermu na ostrvu Sicilija bio zatvoren oko 40 minuta pošto je tornado zahvatio avion tipa „Falkon 2000“ na pisti i bacio ga na vozila policije i hitne pomoći.

    Oluja je, takođe, odnela trajekt „Suprema“ iz sidrišta u luci Palermo, zbog čega je mali brod potonuo, pre nego što je udario u obližnji engleski razarač „Monmout“, mada ga nije oštetio.

    Dve stanice metroa u Rimu bile su zatvorene pošto su bile poplavljene, a četiri druge stanice otvorene su oko podneva, pošto su zatvorene tokom jutarnjeg špica.

    AFP navodi da je na severu Italije pao sneg i da je blokirano pet planinskih prevoja.

    Posle nekoliko dana neverovatno visokih temperatura za ovo doba godine, vremenski uslovi su se promenili u subotu na severu zemlje i postepeno su se premeštali južnije tokom jučerašnjeg dana, dok nisu zahvatli celu Italiju.

    Dve žene su povređene kada je u centru Banjaluke, zbog jakog vetra, palo stablo platana, a potom i dva stabla u naselju Obilićevo. Svedoci su naveli da je stablo platana teže povredilo jednu stariju ženu.

    Nakon višenedeljne paklene vrućine u Hrvatskoj, posebno na području zapadne Istre, od prošle noći besni olujno nevreme koje obara stabla i električne stubove zbog čega su neka mesta ostajala bez struje.

    Jak vetar i obilna kiša otežavali su saobraćaj, a dogodilo se i nekoliko saobraćajnih nezgoda.

    Najviše problema s kišom imali su stanovnici Umaga i Poreča. U nedelju uveče u Poreču se zbog jakog vetra nasukala jedrilica s dvoje Italijana koji nisu povređeni. Porečani su ostali bez signala za telefon.

    Mesta Marčane, Vodnjana i Buje su dva sata bili bez električne energije, stanovnici Bujštine su struju dobili tek jutros, javili su hrvatski mediji.

    Odroni kamenja i zemlje predstavljali su opasnost na istarskim putevima, posebno kod petlje Lupoglav, lokalnom putu kod sela Kresini, nedaleko od Žminja i u Plominu.

    Nevreme u Rovinju, kako se navodi, nije napravilo veću materijalnu štetu, osim što su se u moru našla dva „mobilna toaleta“.

    Velika kiša pada u Rijeci, gde je poplavljeno više podruma, a na ostrvu Rabu u svega nekoliko minuta je palo više od 100 litara vode po kvadratnom metru, što je bilo dovoljno da poplavi stari grad Rab.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE