Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O svom trošku izvadio 30 kamiona smeća iz Toplice

     
    Građanin Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije izvadio je do danas 30 kamiona smeća iz korita reke Toplice koje je odložio na svoje imanje, jer nije imao novca za odlaganje na gradsku deponiju.
     
    Mihajlović je tokom poslednja dva meseca očistio više od pola kilometra rečnog korita, iako mu je vodni inspektor Dragoslav Đorđević zabranio da seče stabla u rečnom koritu da se obala reke ne bi urušila. Mihajlović je posle zabrane prekinuo čišćenje na kratko, a onda je prodao dva kamiona kao staro gvožđe i dobio 170.000 dinara koje je uložio u čišćenje reke i uređenje korita.
     
    „U reku su svi bacali sve i svašta, danonoćno sam je čistio skoro dva meseca. Kamione sam prodao u staro gvožđe da bih imao novca da nastavim da čistim reku. Cilj mi je da vratim stari sjaj Toplici i da skrenem pažnju na očuvanje životne sredine građanima i svima koji su zaduženi za ekologiju“, rekao je Mihajlović.
     
    Mihajlović je naveo da odlaganje jednog kamiona smeća na gradsku deponiju košta 5.000 dinara, a on nije imao novca za odlaganje 30 kamiona, pa je đubre odložio na svoje neplodno imanje, deo je zakopao, a kabasto smeće ostavio je na površini.
     
    „Da odložim 30 kamiona smeća na gradsku deponiju, koštalo bi me 150.000 dinara. Nisam imao taj novac pa sam se dosetio da moje imanje koje nije plodno, posluži za odlaganje svega što sam izvadio iz reke“, rekao je Mihajlović.
     
    Za angažovanje teških mašina, kupovinu nafte i ostale troškove Mihajlović je, kako tvrdi, za dva meseca potrošio oko 250.000 dinara. 
    On je danas završio radove koje je planirao za ovu godinu, očistio rečno korito pored svog imanja i napravio stazu za šetnje.
     
    Mihajlović planira da na proloće zasadi travu i nova stabla pored reke Toplice i da postavi klupe za sedenje. Projekt čišćenja je nazvao „Zelena oaza Kuršumlije“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE