Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cene goriva u Crnoj Gori ostaju iste u narednih 15 dana

    Maloprodajne cene goriva u Crnoj Gori ostaće iste i narednih 15 dana, saopšteno je agenciji Mina-business iz Vlade.
     
    Litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 u naredne dve sedmice koštaće 1,36 eura, odnosno 1,34, dok će eurodizel i lož ulje ostati na 1,28 eura, odnosno 95 centi. Cena eurodizela namenenog za komercijalne svrhe iznosiće 1,04 eura.
     
    Cene eurodizela i lož ulja poslednji put su promenjene 19. jula, a bezolovnog eurosupera 98 i 95, 16. avgusta, odnosno 25. maja.
     
    Maksimalne maloprodajne cene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedeljka u zavisnosti od promene cena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.
     
    Cene goriva u Crnoj Gori neće se menjati do sledećeg obračuna 11. oktobra. Značajnije promene cena goriva u Crnoj Gori desile su se sredinom marta, kada su znatno premašile rekordne vrednosti od leta 2008. Maloprodajne cene naftnih derivate od tada su, kako tvrde u Vladi, na približno istom nivou.
     
    Iz Vlade je ranije objašnjeno da su cene goriva u Crnoj Gori porasle u odnosu na one iz leta 2008. godine, koje su smatrane rekordnim, zbog valutnih kretanja i povećanja akciza. Vlada je u aprilu odlučila da za određene potrošače snizi akcize na ekodizel za 20 centi. Niže akcize uvedene su u cilju ublažavanja inflatornih kretanja u Crnoj Gori. Snižavanje cene odnosi se na kompanije iz pekarske industrije, autoprevoznike bez taksista, prerađivačku industriju i građevinarstvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE