Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sredstva za projekte korišćenja energije Sunca

    Vojvođanski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine dodelio je danas 22 miliona dinara za projekte korišćenja sunčeve energije u specijalnim bolnicama i sportsko-rekreativnim centrima u Vojvodini.

    Resorni sekretar Radoslav Striković rekao je prilikom potpisivanja ugovora sa korisnicima da su novac dobili svi koji su imali gotove projekte za korišćenje tople vode zagrejane sunčevom energijom.

    Uz podsećanje da su prošle godine sredstva dobili srednjoškolski domovi, ove godine sekretarijat se opredelio da pomogne sportskim halama i neuropsihijatrijskim bolnicama.

    Sredstva za glavni projekat danas su dobile bolnice u Kovinu, Novom Kneževcu i Vršcu, dok su za nabavku i montažu novih postrojenja za toplu vodu koja se greje putem solarnih kolektora dobile sportske hale u Odžacima, Beočinu, Kikindi, Srbobranu i Somboru.

    Sekretarijat za energetiku danas je raspodelio i novac za programe sprečavanja i otklanjanja štetnih posledica nastalih eksploatacijom mineralnih sirovina u Vojvodini i za te namene dodelio oko 30 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE