Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zbog voćnih sokova možete dobiti rak

    Istraživanje je pokazalo da neki kupovni voćni sokovi sadrže toliko šećera da mogu povećati i rizik od određenih vrsta raka.
     
    Ispijanje voćnog soka navodno je vrlo zdrav način za započinjanje dana. Ali, čaša puna soka i nije toliko korisna, a mogla bi vam i naškoditi.
     
    Naime, naučnici tvrde da neki industrijski obrađeni voćni sokovi sadrže toliko šećera da povećavaju rizik od razvoja određenih oblika tumora, umesto da ih sprečavaju.
     
    Zapravo, do trenutka kad je sok obrađen i spakovan, veliki broj korisnih sastojaka voća koji štite od tumora – kao što su vitamin C, vlakna i antioksidansi – više se ne nalaze u soku.
     
    Australisjki naučnici su istraživali koliko je određeno voće i povrće korisno u prevenciji raka creva.
     
    Analizirajući način ishrane 2.200 odraslih osoba, ustanovili su da oni koji na dnevnoj bazi jedu jabuke, klice ili brokoli imaju manje šanse da obole od raka creva. Međutim, oni koji su konzumirali puno voćnog soka imali su veći rizik od oboljenja.
     
    U studiji piše da oni koji piju više od tri čaše voćnog soka na dan imaju veće šanse da obole od raka debelog creva. Stručnjaci smatraju da je za to odgovorna velika količina šećera u soku. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE