Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uber u gubitku 1,3 milijarde dolara

    Kompanija za usluge prevoza Uber Technologies u prvih šest meseci ove godine bila je na gubitku od najmanje 1,27 milijardi dolara, objavio je Bloomberg pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom.

    Olakšice koje Uber daje svojim vozačima bile su glavni razlog tog gubitka, kazao je menadžer finansija Gautam Gupta investitorima tokom konferencijskog poziva, a objavio Bloomberg pozivajući se na izvore. Uberovi investitori su, između ostalih, Goldman Sachs Group i Amazon.com.

    Kompanija je u prvom tromesečju ove godine bila u minusu oko 520 miliona dolara, a u drugom tromesečju još 750 miliona, navodi Bloomberg. Uber je u 2015. bio na gubitku od najmanje dve milijarde dolara.

    Neto prihod je porastao u drugom tromesečju na oko 1,1 milijardu dolara, sa 960 miliona dolara u prvom kvartalu, objavio je Bloomberg.

    Uber, američka tehnološka kompanija za posredovanje u uslugama prevoza, nalazi se među najvrednijim inovativnim kompanijama u svetu. Njena tržišna kapitalizacija je procenjena na 69 milijardi dolara nakon širenja poslovanja u više od 50 zemalja, uključujući i 21 članicu EU.

    Izvor: SEEbiz

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE