Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Republika Srpska domaćin ministrima zdravlja iz regiona

    Treći forum ministara zdravlja zemalja jugoistočne Evrope biće održan 13. i 14. oktobra u Banjaluci, s ciljem sagledavanja postojećeg stanja u zdravstvu i unapređenja kvaliteta zdravlja stanovništva u cijeloj regiji.


    Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić rekao je Srni da će na Trećem ministarskom forumu biti  potpisana banjalučka  deklaracija, odnosno  dokument  pod nazivom „Zdravlje u svim politikama“ što podrazumijeva da bi forumu trebalo  da prisustvuju i predstavnici vlada  zemalja jugoistočne Evrope.

    „Riječ je o sigurno najvećem skupu koji će ove godine biti održan u Banjaluci, odnosno u RS. Očekuje se prisustvo velikog broja zvanica, a na ovaj skup Svjetska zdravstvena organizacija gleda sa blagonaklonošću i velikim ambicijama kada je riječ  o jugoistočnoj  Evropi“, naglasio  je Škrbić.

    Prema njegovim riječima, skup se održava na deset godina od  formiranja zdravstvene mreže zemalja jugoistočne Evrope, a na skupu u Banjaluci kandidaturu i zahtjev za učlanjenje u mrežu podnijeće Izrael.

    Ministr Škrbić dodao je da je održavanje Trećeg mninistarskog foruma najavljeno i na ministarskoj konferenciji zemalja evropskog regiona u Azerbejdžanu  i pred Generalnom skupštinom UN, a na skup će doći i direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Suzana Jakob.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE