Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lek za proširene pore

    Kada lojne žlezde rade pojačano, onda koža lica trpi, na njoj nastaju akne, pojavljuju se proširene pore u koje se zavlači prljavština, pa su neizbežni i mitiseri.

    Takvu kožu treba dvaput dnevno čistiti losionom i redovno mazati odgovarajućim kremama. Uz pravilnu negu, pore će biti manje, a prvi korak na tom putu je otvaranje pora.

    Desetak minuta, prekriveni peškirom, parite lice nad posudom vrele vode. Možete, takođe, zagrejan peškir nekoliko minuta da držite na licu, ali nemojte da očekujete isti rezultat.

    Posle parenja lice tretirajte pilingom, koji možete da napravite od kukuruznog brašna i vode ili, na primer, od šećera, maslinovog ulja i limunovog soka, u zavisnosti od toga šta trenutno imate u kuhinji. Za koji god da se opredelite, njime kružnim pokretima masirajte lice. Koža će biti očišćena, ali i mekana.

    Za kraj, nahranite lice maskom od kašike kvasca i pola kašike limunovog soka, nanesite je i držite na koži 15 minuta. Pore će suziti i krastavac. Isecite ga na kolutove, pospite mlevenim lešnikom i pre stavljanja na lice držite u frižideru sat vremena. Ovu masku stavljajte na lice svakog trećeg dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE