Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samit 100 Biznis lidera jugoistočne Evrope u Aranđelovcu

    Najuticajniji biznis lideri regiona po prvi put će se okupiti na Samitu100 biznis lidera jugoistočne Evrope – Dogovor za novo doba koji će biti održan 6. i 7. oktobra u hotelu Izvor u Aranđelovcu, sa ciljem da se pokrene intenzivan dijalog o preuzimanju odgovornosti biznis elite za čvršće povezivanje regiona, otklanjanje prepreka koje danas koče bolju saradnju i prepoznavanje potencijala regiona. 

    Oni će tokom dva dana trajanja prvog Samita 100 biznis lidera regiona nastojati da naprave dogovor za novo vreme i da pronađu odgovore na pitanja – Na koji način može da se ostvari uspeh u auto industriji, izvozu hrane, informacionim tehnologijama, gradnji građevinskih objekata na trećim tržištima. Takođe, odabranih i poimence pozvanih100 lidera regiona će zajedno sa gostima iz međunarodnih institucija pokušati da dođu do kvalitetnih odgovora za najveće probleme, poput nezaposlenosti i da li ono može da se reši regionalno, kao i da li se može otvoreno, bez međusobnih optužbi za prošle neuspehe razgovarati o regionalnim prioritetima sa političkim liderima zemljama iz regiona.

    Neki od potvrđenih učesnika su između ostalih i Bojan Radun (Nectar), Miodrag Kostić (MK Group), Branislav Grujić (PSP Farman), Toplica Spasojević (ITM), Miloš Đurković (Hewllet-Packard), Franjo Bobinac (Gorenje), Damir Kuštrak (Agrokor), Duško Knežević (Atlas), Živko Mukaetov (Alkaloid), kao i specijalni gosti iz EBRD-a, Evropske investicione banke, Svetske banke, MMF-a, UN i drugi.

    U radnom delu skupa, kroz panel diskusije biće otvoren dijalog o partnerstvima na novom tržištu, energetskoj agendi regiona, kao i o infrastrukturi – preduslovu privrednog razvoja. Poslednjeg dana Samita100 biće održan i panel Samit 2012 – pogled u blisku budućnost, na kome će se rezimirati glavni zaključci Samita100, otvoriti teme za Samit100 2012. godine i sagledati mogućnosti, izazove i perspektive. 

    “Prvi Samit 100 biznis lidera iz jugoistočne Evrope organizuje se u atmosferi da poslovni lideri regiona kroz konstruktivan dijalog i završne dokumente predlože konkretna rešenja i preuzmu svoj deo odgovornosti za jačanje konkurentnosti nacionalnih ekonomija zemalja, ali i ukupnog konkurentskog potencijala Evrope. Upravo ti dokumenti će poslužiti kao mape puta za nastavak intenzivnog angažovanja učesnika Samita100 na realizaciji i merenju rezultata između dva godišnja skupa. Ono što je jasno svim učesnicvima jeste da samo saradnjom na regionalnim projektima, podizanjem konkurentnosti čitavog Balkana, koja će našim firmama obezbediti prodor na treća tržišta, a stranim investitorima region kao usaglašeno tržište učiniti primamljivim za investiranje, može da se doprinese omogućavanju boljeg života za sve građane država u regionu”, istakla je Maja Piščević, izvršni direktor i predsednik Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera.

    Organizatori prvog regionalnom skupa Samit100 biznis lidera jugoistočne Evrope – Dogovor za novo doba su Srpska asocijacija menadžera (SAM), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Združenje Managera Slovenije (MAS).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE