Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počela gradnja sportsko-rekreativnog centra u Boru

    U Boru je počela izgradnja sportsko-rekreativnog centra u kome će biti hipodrom, akva park, dečija igrališta, skejt park, lavirint i igralište za mini golf.

    Na prostoru od 14.000 kvadratnih metara, iza Sportkog centra u Boru, počela je izgradnja sportsko-rekreativnih objekata, a novac za to je izdvojio Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i donatori, poslovni partneri ovog preduzeća.

    U radovima učestvuju i borska javna preduzeća. RTB je ranije najavio da će u narednih pet godina, za poboljšanje uslova života u Boru i Majdanpeku investirati 25 miliona dolara.

    Kako je najavio nadzornik radova Klime Bitkoski, dužina hipodroma sa adekvatnom štalom za konje biće 600, a širina devet metara, na prostoru oko fudbalskog kluba „Rudar“.

    Prema iznetim detaljima, lavirint za decu biće veličine 800 kvadratnih metara, a izgradiće se od dotrajalih guma teških kamiona korišćenih u borskom rudniku.

    Posle više decenija, u Boru je počelo uređenje pešačkih staza u naseljima van centra grada, u centralnoj gradskoj ulici okrečene su fasade višespratnica, izgrađeno je pet kružnih tokova, uređen je plato Doma kulture sa amfiteatrom za koncerte, a obnovlja se i nekadašnja gradska diskoteka.

    Tokom leta su izgrađene tri fontane, a najavljena je i adaptacija dve postojeće, koje nisu u funkciji nekoliko poslednjih godina.

    U toku su i radovi na izgradnji zoološkog vrta i botaničke bašte, čiju će izgradnju, prema najavama direktora beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, pomoći Beozoovrt, a započela je i adaptacija hotela Jezero na Borskom jezeru, kao i skijališta i ski-lifta na planini Crni vrh.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE