Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Policija privela šest osoba sa fantomkama i bejzbol palicama

    Policija je danas u Beogradu privela šest osoba, kod kojih su pronađene fantomke i bejzbol palice, rekao je Tanjugu pomoćnik direktora .policije Srđan Grekulović. On je naveo da je među kojima je i jedno lice „koje je pokušalo da pozove na održavanje skupa ispred Skupštine Srbije“.
     
    Od ranih jutarnjih časova, na ključnim pozicijama u Beogradu i drugim gradovima Srbije, raspoređene su policijske jedinice kako bi sprečile eventualne pokušaje organizovanja rizičnih skupova, poručuju iz MUP-a Srbije.
     
    Na ulicama u Beogradu policija sa opremom za razbijanje demonstracija bila je raspoređena i sinoć sam povišenim stepenom pripravnosti zbog planirane „Parade ponosa“ i „Molitvenog hoda“, koje su pre dva dana zabranjene.
     
    Iako postoje najave da bi neki od skupova visokog rizika, uprkos zabrani, mogli da budu organizovani, iz policije poručuju da će policija sprečiti takva okupljanja, a prema učesnicima skupa postupiti u skladu sa zakonom.
     
    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da su različite grupe protivnika Parade ponosa planirale da na dan njenog održavanja podmetnu požare na obodima Beograda, poput Avale, kako bi policiju razvukli na više lokacija daleko od centra.
     
    On je rekao da su osim bejzbol palica, lanaca, petardi, kesa i kondoma sa farbom, eksploziva u plastičnim kutijama od vitamina, planirali i otmicu autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća kojim bi došli do učesnika Parade.
     
    Dačić je rekao da se zna ko su organizatori ljudi i da će policija privoditi osumnjičene čim se otkriju konkretni dokazi.
     
     
     
     
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE