Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera predstave „Kos“ u KC Novi Sad

    U produkciji Kulturnog centra Novog Sada večeras (4.oktobar) će biti izvedena premijera predstave “KOS” čiji je autor David Harrower. Predstavu je režirao Filip Markovinović a igraju Milica Trifunović, Nenad Pećinar i Sara Samardžić.

    Dramu „Kos“ David Harrower (rođen 1965. u Škotskoj) je napisao po porudžbini za pozorišni festival u Edinburgu 2005. Predstava je doživela ogroman uspeh, i ubrzo je, zahvaljujući intrigantoj temi kojom se bavi i neverovatnom načinu na koji je napisana, prevedena na mnoge jezike i izvedena na svim kontinentima.

    Priča se naslanja na legendu prema kojoj je Đavo uzeo oblik kosa i preleteo preko lica Svetog Benedikta koji je živeo isposnički u pustinji. Nakon toga Sveti Benedikt je snažno poželeo jednu devojku koju je nekada davno video, tako snažno da je hteo da napusti isposništvo i da je pronađe. Da bi se odupro iskušenju Sveti Benedikt je svukao odeću i nag skočio u bodljikavo grmlje. Od tada se ptica kos smatra simbolom seksualne žudnje, koja svojom pesmom zavodi izgubljene duše. Kos je takođe simbol viših ideala, a za crne ptice se veruje da nose tajne koje ne odaju lako.

    Predstava „Kos“ zatiče dvoje bivših ljubavnika, Reja i Unu, koji su se ponovo sreli posle više od deset godina, i kojima je njihova ljubavna veza zauvek promenila i obeležila živote. To je pre svega priča o odnosu dvoje ljudi koji su se voleli uprkos tome što ta ljubav nikada nije smela da se dogodi, priča o granicama ljubavi, moralu, društvenoj osudi i žrtvovanju.
    Premijera je zakazana za 20 sati u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE