U "Putevima Srbije" dogovoreno koje će firme raditi zimsko održavanje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U “Putevima Srbije” dogovoreno koje će firme raditi zimsko održavanje

  Članice „Nibens grupe“, preduzeća za puteve „Kragujevac“, „Niš„, „Vranje“ i „Bačkaput“, neće ostati bez posla na zimskom održavanju magistralnih i regionalnih saobraćajnica, dogovoreno je u ponedeljak na sastanku u „Putevima Srbije“. U narednih sedam dana naći će se rešenje za PZP „Beograd“, koji se izjasnio da nije u mogućnosti da održava ugovorenih 800 kilometara, ako im se avansno ne uplati iznos od 80 miliona dinara, koliko im je potrebno da podele plate radnicima, poprave i registruju mehanizaciju.
   
  – PZP „Beograd“ je u najtežoj situaciji od svih članica „Nibensa“ – kaže za „Novosti“ Zoran Drobnjak, generalni direktor „Puteva Srbije“. – „Putevi Srbije“ kao investitor, avans ne mogu da im uplate, ali ćemo pokušati da nađemo način da im druge putarske firme, koje održavaju saobraćajnice pomognu i to bi trebalo da rešimo u narednih sedam dana.
   
  Kako navodi Drobnjak, za preduzeća „Kragujevac“, „Vranje“ i „Niš„, čija je mehanizacija registrovana, potrebne količine goriva i rizle obezbediće „Srbijaput“. Članice „Nibensa“ platiće taj repromaterijal odloženo. Isto važi i za „Bačkaput“ koji će gorivom i rizlom snabdeti „Vojvodinaput“.
   
  – Za održavanje putne mreže ove godine raspolažemo sa 10 milijardi dinara, od čega je šest namenjeno letnjem i to je posao koji je završen, a preostalih četiri milijarde zimskom održavanju – ističe Drobnjak.
   
  TRAŽE OBEĆANO
   
  Nezadovoljni što lokalna samouprava Niša nije ispoštovala obećanje da će platiti dugovanja Preduzeću za puteve Niš stotinak radnika ovog preduzeća protestovalo je u ponedeljak ispred Gradske kuće. Putari navode da grad duguje preduzeću 50 miliona dinara i da bi od tog novca mogli da podele jendu od ukupno četiri plata koje im se duguju. Predstavnike putara primio je u ponedeljak Miodrag Radović, član Gradskog veća.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE