Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jedan od načina da sačuvate posao

    U vreme recesije menadžeri učvršćuju svoj ugled kod vlasnika i deoničara ako otpuštaju ljude. Kad god poslodavac dobije priliku da sam odredi ko će otići, jedan od bitnih kriterijuma su lični odnosi.

    Većina šefova ne voli da otpušta ljude, jer je to neprijatna životna situacija. Zato im je najlakše da otpuste one koje lično ne poznaju.

    U modernom poslovnom svetu, ne moramo poslodavcu da kažemo jesmo li u braku, imamo li dece, čime se bavimo u slobodno vreme i šta se događa u našem životu. Ali, propisi koji štite našu privatnost ujedno nas čine strancima pred našim nadređenima.

    Rukovodioci nerado otpuštaju osobu koju znaju ili koju osećaju da razumeju. Mnogo je teže nekoga otpustiti ako znate da ima tešku porodičnu situaciju ili je ozbiljno bolestan, poručuje autor knjige „Sačuvajte posao” Siven Viskuzi.

    Naglasite svoju posebnost tako da on zna ko ste, da nauči nešto o vašem životu i, što je najvažnije, zavoli vas.

    Ako želite da ga smekšate pokušajte da se zbližite sa njim izvan prostorija firme. Kolege s radnog mesta najlakše se udružuju u sportskoj dvorani, na igralištu ili u lokalu, pri čemu ne mislimo, naglašava Vaskuzi, na zajedničko opijanje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE