Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Luka Beograd zakonit vlasnik lučkog zemljišta

    Rešenjem Vrhovnog kasacionog suda Luka Beograda postala je zakoniti korisnik lučkog zemljišta čime su okončani sporovi između Luke i Grada Beograda.
     
    Foto: www.politika.rs

     
    U oglasu objavljenom u beogradskim dnevnim listovima, Luka Beograd je navela da je rešenje Vrhovnog kasacionog suda doneto 29. juna 2011. godine.

    „Odlukom Vrhovnog kasacionog suda odbačena je kao nedozvoljena revizija Grada Beograda izjavljena protiv rešenja Višeg suda u Beogradu od 21. jula 2010. godine i odbačen kao nedozvoljen zahtev za zaštitu zakonitosti republičkog javnog tužica izjavljen protiv tog rešenje“, istaknuto je u oglasu.
     
    Dodaje se da je odlukom najvišeg suda u Srbiji potvrdjena valjanost rešenja Višeg suda u Beogradu kojim je odbijen u celosti kao neosnovan zahtev Grada Beograda za upis prava korišćenja na lučkom zemljištu i konstatovano da je zakoniti korisnik tog zemljišta Luka Beograd.
     
    Grad Beograd i Luka se sedam godina spore oko prava na raspolaganje lučkim zemljištem od oko 200 hektara, a u junu gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je Grad spreman da otkupi Luku Beograd.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE