Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Ukraden kamion predsednika SAD

    Kamion u kome su se nalazili podijumi i zvučna oprema za turneju predsednika Baraka Obame po Severnoj Karolini i Virdžiniji, bio je ukraden, ali kasnije nađen, izjavili su danas zvaničnici Pentagona.

    Beli kamion ukraden je u ponedeljak sa parkinga hotela u predgrađu Ričmonda, glavnog grada Virdžinije, a nađen na parkiralištu drugog hotela, u blizini međunarodnog aerodroma.

    Obama, kojie je na put krenuo specijalnim autobusom vrednim milion dolara, u tom trenutku nalazio u Severnoj Karolini.

    Portparol Pentagona Džoni Litl izjavio je da ne veruje da su se u kamionu nalazili bilo kakva poverljiva niti osetljiva dokumenta. 

    Nije poznato da li je iz nešto nestalo iz vozila koje je bilo parkirano u Ričmondu pre turneje. Mediji spekulišu da se u njemu nalazio takozvani teleprompter, sprava koja omogućava govorniku da ne spušta pogled na tekst, tako da izgleda kao da govori iz glave.

    Obamu njegovi protivnici kritikuju zbog čestog korišćenja telepromptera. Vlasti ispituju da li su kradljivci nameravali da ukradu upravo taj kamion, ili su ga ukrali samo zato jer im se našao pri ruci.

    Takve incidente ozbiljno shvatamo i zvanična istraga je u toku , rekao je Litl, koji međutim nije objasnio zašto je informacije o tome dao Pentagon, a ne tajna služba Bele kuće.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE