Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas sastanak predstavnika Nibens grupe i AIK banke

    Predstavnici pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe razgovaraće danas u Kragujevcu sa AIK bankom o rešenju problema oko isplate zarada, izjavio je danas predsednik Sidnikata Preduzeća za puteve „Beograd“ Milan Jovanović.

    On je agenciji Beta kazao da će predstavnici PZP „Beograd“, „Kragujevac“, „Niš“, „Vranje“ i firme Bačkaput-Vojvodina put na sastanku koji je zakazan za 12.00 u sedištu PZP „Kragujevac“ pokušati da napreve pomak u pregovorima sa bankom.

    Jovanović je rekao i da radnici putarskih preduzeća iz Nibens grupe danas neće protestovati pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu, ali da će ukoliko problem sa zaradama ne bude rešen proteste nastaviti u ponedeljak, 24. oktobra.

    Sindikat Nibens grupe i Vlada Srbije dogovorili su se 19. oktobra da Putevi Srbije isplate zaostale zarade radnicima pet preduzeća koja posluju u okviru Nibensa i čiji radnici štrajkuju.

    Do isplate zarada juče nije došlo jer je, prema informacijama sindikata, AIK banka, koja je i najveći poverilac Nibens grupe, postavila uslove Putevima Srbije koji ne mogu da se ispune.

    Javno preduzeće „Putevi Srbije“ trebalo je da plati preduzećima iz Nibens grupe održavanje puteva, a da se zarade radnicima isplate iz tog novca. Nibens grupa je ranije založila kod AIK banke ta potraživanja od održavanja puteve.

    Sindikati pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe protestovali su od 18. oktobra pred zgradom Vlade Srbije u Beogradu, zahtevajući da se reši problem dugovanja tih firmi i da im se omogući rad. Radnici zahtevaju i konvertovanje potraživanja banaka u kapital preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE