Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarstvo negira obustavljanje isplata podsticaja poljoprivrednicima

    Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske /RS/ demantovalo je navode načelnika Odeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Bijeljina Predraga Jovića da će svim poljoprivrednim proizvođačima biti obustavljena isplata podsticaja ako u roku od 15 dana ne vrate dug za regresirano đubrivo za ovogodišnju setvu.
     
    Iz resornog ministarstva saopšteno je da Jovićeve izjave, koje je jutros dao za televiziju BN, nisu tačne i da imaju za cilj dobijanje sitnih političkih poena i nanošenje štete Vladi RS, Ministarstvu poljoprivrede i resornom ministru.
     
    „Jović u kontinuitetu dezinformiše javnost i poljoprivrednike u Srpskoj izjavama koje nisu tačne i koje stvaraju nepoverenje poljoprivrednika prema radu i merama Ministarstva“, navodi se u saopštenju uz apel proizvođačima da  se za sve nejasnoće obrate resornom ministarstvu.
     
    Iz Ministarstva poručuju da je rok za vraćanje duga za preuzeto mineralno đubrivo 30. novembar i da će odluku u vezi sa poljoprivrednicima koji eventualno ne vrate dug doneti Vlada RS i resorno ministarstvo, o čemu će na vreme obavestiti poljoprivredne proizvođače.
     
    „Još jednom napominjemo da agrarnu politiku u RS vodi Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i da o podsticajima na republičkom nivou ne odlučuje Srpska demokratska stranka, opština Bijeljina, a kamoli opštinski načelnik Odeljenja za privredu i poljoprivredu“, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE