Putari Nibensa ponovo protestuju ispred Vlade Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Putari Nibensa ponovo protestuju ispred Vlade Srbije

  Zaposleni u preduzećima za puteve “Nibens grupe” ponovo su danas započeli protest ispred Vlade Srbije u Beogradu pošto im nije uplaćeno ranije obećanih 200 miliona dinara za jednomesečnu platu i nabavku energenata.

  Predsednik sindikata predezeća za puteve (PZP) “Beograd” Milan Jovanović je rekao za Tanjug da će se danas okupiti više radnika ispred vlade nego prethodnih dana, navodeći da će ih biti oko 800.

  Predstavnike prezaduženih PZP “Beograd, Niš, “Kragujevac”, Vojvodinaput-Bačkaput” i “Vranje” trebalo bi danas da prime državni sekretari u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku Jovica Zarkula i Rajko Perić, rekao je Jovanović.

  Putari Nibensa nisu dobili novac za jednomesečnu platu i nabavku energenata potrebnih za rad tih firmi, shodno dogovoru premijera Srbije Mirka Cvetkovića i ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića u sredu, kazao je Jovanović.

  On je rekao da ta PZP neće moći da čiste sneg i održavaju puteve tokom zime ukoliko što pre ne budu dobili novac.

  Po Jovanoviću, „Nibens grupa” zimi održava oko 30 odsto putne mreže u Srbiji.

  Putari tvrde da je AIK banka, najveći finansijski poverilac „Nibens grupe”, potpisala saglasnost da prezaduženim PZP bude uplaćeno oko 200 miliona dinara, ali da garanciju za to treba da obezbedi generalni direktor “Puteva Srbije”, koji, pak, traži odobrenje Upravnog odbora tog javnog preduzeća.

  Uz to, AIK banka traži da joj taj novac bude vraćen do kraja ove godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE