Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve četiri zimske gume ipak obavezne?

    Odredba prema kojoj vozači u Srbiji od sutra na vozilima treba da imaju sve četiri zimske gume bez obzira na vremenske uslove još je važeća jer odluka o njenom odlaganju nije objavljena u Službenom glasniku, izjavio je  predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

    „Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić usmeno je saopštio da je odložena primena te odredbe, ali u Službenom glasniku to još nije objavljeno, pa bi vozači koji se oslone na usmenu izjavu ministra mogli da snose posledice“, objasnio je Okanović.

    On je precizirao da bi policija ukoliko zaustavi vozača bez sve četiri zimske gume mogla da mu naplati kaznu od pet hiljada dinara.

    Ukoliko se po snegu i zmiskim uslovima dogodi saobraćajna nezgoda, a vozač nije imao sve zimske pneumatike osiguravajuća društva bi štetu mogla da naplate vozaču, naveo je Okanović.

    Prema njegovim rečima, objavljivanje odluke u Službenom glasniku je neophodno da bi ona bila bila važeća, pri tom objavljivanjem odluke treba da bude određen i datum početka njene primene.

    Ministar Mrkonjić je odlaganje primene novih pravila obrazložio potpuno istim razlogom kao i 2010. godine – da su se proizvođači i uvoznici guma žalili da nemaju dovoljno guma i da građani neće stići da ih nabave.

    Srpski komitet za bezbednost saobraćaja kritikovao je odlaganje obaveze, navodeći da se time ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE