Tradicionalni festival kobasica u Mađarskoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tradicionalni festival kobasica u Mađarskoj

  Tradicionalni Festival kobasica u mađarskom gradu Bakeščabi privlači iz godine u godinu ljubitelje dobrog zalogaja. Već 15 godina četvorodnevni festival u ruralnoj oblasti jugoistoka Mađarske, pored Rumunske granice privlači oko 100.000 posetilaca svakog poslednjeg vikenda u oktobru.
   
  Neki će bez preterivanja reći da je mađarska Kobasicijada slična Oktoberfestu, s tim što je fokus na hrani. Posetioci mogu videti oko 500 timova koji prave kobasice u karnevalskoj atmosferi i uz to uživati u dobroj muzici, pesmi, ali i velikim količinama alkohola.
   
  Ipak, kobasica je u srcu zbivanja. Neki se drže starog recepta koji uključuje svinjetinu, papriku, beli luk i kim, ali timovi se uglavnom trude da joj dodaju po neku tajnu aromu.
   
  Ove godine učestvovala je i ekipa srpskih mesara iz mesta Kukujevci koja je znatiželjnicima objašnjavala celi proces nastanka kobasice – od šurenja do sečenja mesa.
   
  Budući da na Festivalu učestvuju takmičari i iz Rumunije, Slovačke, Nemačke i Austrije, deluje da on sve više poprima međunarodni karakter. Zato se i neki Mađari odlučuju da isprobaju recept za kobasice iz drugih zemalja.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE