Ubuntu uskoro na mobilnim telefonima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ubuntu uskoro na mobilnim telefonima

  Popularni operativni sistem konkurisaće Androidu, iOS-u i Windowsu na pametnim telefonima, televizorima i tabletima. Kompanija Canonical, koja stoji iza najpopularnije Linux distribucije, planira da „Ubuntu 12.04” prebaci u kategoriju distribucija Linuxa s dugoročnom podrškom i doda mu Unity interfejs, piše ZDnet.
   
  Nakon toga krenuće širenje na sve kompjuterske uređaje. Procenjuje se da bi prvi primerci uređaja zasnovanih na Ubuntu operativnom sistemu i procesorima ARM mogli da se pojave tokom drugog tromesečja sledeće godine. Potpuno dovršena verzija, spremna za sve platforme, trebao bi da se pojavi 2014. godine.
   
  Glavni konkurent, smatraju u Canonicalu, biće im Googleov Android, koji već dominira globalnim tržištem. Ipak, u toj kompaniji uvereni su da još uvek ima mesta, ne samo za Ubuntu, već i za Windows 8. Naime, nakon što je Google kupio kompaniju Motorola Mobility, mnogi proizvođači hardvera potražiće alternative Androidu.
   
  Ubuntu nije jedini operativni sistem koji je u planu za korišćenje na više različitih platformi. Microsoft radi nešto slično sa svojim Metro interfejsom u Windowsu 8.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE