Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor o gasifikaciji Sombora

    Na prigodnoj svečanosti u Skupštini grada Sombora danas je potpisan Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji na gasifikaciji svih naselja u tom gradu.

    Ugovor su potpisali u ime investitora generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, gradonačelnik Sombora Nemanja Delić i direktor firme „Bobar“ iz Beške, Petko Bobar u svojstvu izvođača radova.
     
    Projekat je ukupne vrednosti 29 miliona evra, računajući i šest miliona za priključke domaćinstava, a njime je predviđena i izgradnja novog gasovoda do Kljajićeva u dužini od sedam kilometara. Za gasifikaciju krajnjih potrošača biće potrebno i da se izgrade linije srednjeg i niskog pritiska u ukupnoj dužini od 550 kilometara kao i tri merne stanice.
     
    Rok za završetak radova je 31. decembar 2013. godine a tada će pored Sombora i nekoliko okolnih naselja gas dobiti i 18.000 domaćinstava u Kljajićevu, Telečki, Čonoplji, Aleksi Šantiću, Svetozaru Miletiću, Stanišiću i Riđici.
     
    Gradonačelnik Delić je izrazio nadu da će budući gasovod zadržati ljude u seoskim sredinama i doprineti otvaranju farmi i malih preduzeća.
     
    Bajatović je ponovio da je gas u Srbiji za domaćinstva najjeftiniji u Evropi posle Rumunije i da se dugoročno gledano izgradnja gasne mreže isplati i za domaćinstva i za privredu.
     
    Potpisnici ugovora su potom posetili novu toplanu u Somboru, koju je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE