Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Raskinuti privatizacioni ugovori u „Nibens grupi“

    Agencija za privatizaciju raskinula je danas kupoprodajne ugovore za četiri preduzeća, članice „Nibens grupacije“, saopšteno je danas iz te institucije.
     
    Reč je o preduzećima PZP Beograd, ZGOP – Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga iz Novog Sada, preduzeće „Budućnost“ iz Preševa i Vojvodina-Bačkaput iz Novog Sada.
     
    Razlozi za raskidanje ugovora su neispunjavanje većeg broja ugovornih obaveza u svakom preduzeću – neodržavanje kontinuiteta poslovanja, neizvršavanje investicionih obaveza, odredbi socijalnog programa, raspolaganje imovinom suprotno odredbama ugovora i neplaćanje kupoprodajnih rata.
     
    Agencija za privatizaciju će u najkraćem roku postaviti zastupnike kapitala, a u preduzećima će biti pokrenut postupak restrukturiranja, navodi se u saopštenju Agencije za privatizaciju.
     
    Radnici ovih preduzeća u više navrata su tražili rešavanje statusa njihovih preduzeća nakon hapšenja vlasnika „Nibene grupacije“ Mila Đuraškovića, protiv koga je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu.
     
    I pored nastojanja da banke, najveći poverioci postignu dogovor oko reprograma dugovanja ovih preduzeća, rešenje nije nađeno. Među najvećim poveriocima ovih preduzeća bila je AIK banka ali i još desetak drugih banaka koje posluju u Srbiji. Dugovanja putarskih preduzeća koja su poslovala u okviru „Nibens grupacije“ dostigla su iznos od oko 180 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE