Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveća izložba traktora na svetu

    Ovogodišnja svetska izložba poljoprivredne mehanizacije, koja se od 15. do 19. novembra održava u Hanoveru, okupiće 2.600 izlagača iz 48 zemalja i najveća je do sada održana u Nemačkoj. Organizatori su zbog interesovanja osposobili šest dodatnih hala, a najviše će biti eksponata iz Italije, Francuske, Kine, Austrije, Turske, Danske, Kanade, Velike Britanije, Španije, Poljske, Indije i Finske. Eksponati će biti izloženi na preko 39 hektara površine.
     

    U nemačkom agronomskom društvu (organizatori sajma poljoprivredne mehanizacije), „AgroServis” je čuo ocenu da je ovogodišnja izložba nov iskorak agroindustrije u ovoj oblasti, jer je po njima poljoprivreda postala „in” u svetu.
     
    Posebne komisije su već raspodelile medalje za kvalitet i inovacije. Od 300 prijavljenih patenata, dva rešenja dobila su zlatne medalje.
     
    Zlatnu medalju za „Electronic Drawbar” dobio je Frnedt iz AGCO korporacije. Oni su prvi put farmerima ponudili sistem navođenja prema kojem traktor bez vozača na polju automatski prati traktor ispred sebe. Dva vozila komuniciraju radiovezom preko GPS sistema, a navođenje je vrlo visoke preciznosti.  Vozač prvog (vodećeg) traktora nadgleda monitorom oba vozila i ima pun pristup kontroli upravljačkih komandi traktora koji ga prati. Upravljajući istovremeno s dva vozila, povećava se produktivnost traktorista.
     
     
    Druga zlatna medalja dodeljena je kompaniji Krone za „Ultima non-stop” kombinaciju omotavanja roto-bala. Ta inovacija omogućava obavljanje operacije sabijanja, vezivanja i izbacivanja bala bez prestanka, pa se produktivnost mašine može povećati i do 50 posto. Povećava se radna brzina, iskorišćenost kapaciteta, ali i kvaliteta rada, te se smanjuje potrošnja energije i troškovi rada.
     
    Na Agrotehnici, kako se zove ovaj sajam, novinari će i ove godine glasati za „Traktor godine”. U kategoriji traktora za ratarstvo našao se i traktor John Deere 7280R. Ovaj traktor sa specijalnim katalizatorom, dva turbo kompresora, filterom za gasove koji zadržavaju sve veće čestice od dva mikrona i koji ima sistem za kontrolu u upravljanju kod većih brzina, poljoprivrednici u našoj zemlji su videli pre tri meseca u Titelu, kada je Res Trade organizovao promociju modela koji će se prikazati i u Hanoveru.
     
    Među traktorima koji konkurišu za priznanje novinara su još: Case Puma 230 CVX, Deuzt-Fahr TTV 430, Fendt 724 Vario SCR, Massey Ferguson 7624 DynaVY, New Holland T8.390 i Valtra T213 Versu, a u kategoriji specijalizovanih traktora Antonio Carraro Ergit TRH 9800, Bcs Invictus K400, Carraro Agricube 100 VL i Landini 1-50F. Dodeljuje se i treća, počasna nagrada u kategoriji najbolji dizajn traktora.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE