Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Parada“ preskače „Montevideo“?

    Film Srđana Dragojevića „Parada“ u prvoj nedelji prikazivanja u domaćim bioskopima videlo je više od 38.000 gledalaca, saopštio je distributer „Cinefest“.


    Početak distribucije „Parade“ je, kako je naveo „Cinefest“, po gledanosti u prvoj sedmici veoma sličan startu filma „Montevideo, Bog te video“, za koji je Dragojević napisao scenario, a koji je do kraja distribucije u Srbiji videlo 515.595 gledalaca.

    „Parada“ je premijerno prikazana 31. oktobra u Sava centru, a film je na repertoaru bioskopa u Beogradu i Novom Sadu. Uskoro stiže i u bioskope širom Srbije i regiona, a prvo gostovanje imaće 10. novembra u Banjaluci.

    Producent filma Biljana Prvanović je povodom uspešnog starta „Parade“ izjavila da se trogodišnji trud da se ovaj film snimi „isplatio na najlepši mogući način“.

    Ona je izrazila očekivanje da će Ministarstvo prosvete podržati ideju novinara da „Parada“, kao film koji govori o ljubavi i toleranciji među ljudima, dobije preporuku da srednjoškolci u Srbiji mogu organizovano da vide „Paradu“ i upoznaju se sa temom filma koji predlaže dijalog i nenasilnu komunikaciju.

    Dragojević je zahvalio publici i istakao da je očekivao da će film biti gledan, ali ne u ovoj meri.

    On je dodao da nije imao nameru da pravi samo komercijalan, već film za koji smatra da je ovom društvu potreban, prvenstveno mladima, jer promoviše pozitivan model ponašanja.

    „Verovao sam, tokom pisanja i snimanja “Parade“ da će se pozitivna energija i ljubav sa kojom smo ga snimali “zadržati“ na filmskoj traci. Imao sam nameru da napravim dobrodušan film i, ako sam nekoga njime uvredio, neka mi oprosti“, izjavio je reditelj povodom odličnog starta svog novog ostvarenja.

    Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju „Paradu ponosa“ u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu, vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu, koji odlučuje da „ekipu“ formira u regionu.

    Glavne uloge tumače Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE