Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Berluskoni rešio da se povuče

    Silvio Berluskoni izborio je usvajanje državnog računa za prošlu godinu, zahvaljujući opoziciji koja nije glasala, ali je izgubio apsolutnu većinu u parlamentu, nakon čega je doneo odluku o povlačenju.
     
    „Posle usvajanja ovog finansijskog zakona koji ima amandmane za sve što je Evropa tražila od nas, povućiću se da bi šef države mogao da započne konsultacije“, rekao je Berluskoni televiziji Kanal 5, čiji je vlasnik.

     
    Budžet za 2010. usvojen je s 308 glasova, dok je za apsolutnu većinu potrebno 316 glasova poslanika, prenele su italijanske agencije. 

    Italijanski mediji preneli su i da je Berluskoni navodno rekao svojim saradnicima da će odluku o povlačenju ili ostajanju na mestu premijera doneti posle današnjeg glasanja o budžetu. 

    Prethodno je Berluskoni izjavio da će ako treba „umreti u parlamentu“ i da neće podneti ostavku. Berluskonijeva vlada je pod velikim pritiskom da brzo sprovede reforme, kako bi sprečila eskalaciju italijanske dužničke krize. 

    „Vi ne razumete, ja sam rođen na biralištima, na svetlu dana, i ako moram da umrem, to ću učiniti u parlamentu. Neću podneti ostavku zato što neki napuštaju stranku ili sumnjaju. Možda sam učinio neke greške, ali ne odustajem od svojih principa“, kazao je noćas Berluskoni. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE