Nekretnine na periferiji Niša na ceni

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nekretnine na periferiji Niša na ceni

  Dolazak investitora u Niš podigao je tržišnu vrednost nekretnina na periferiji grada. Zapuštene livade u Donjem Međurovu, posle podizanja Industrijske zone postale su atraktivna lokacija za gradnju, donoseći indirektnu korist i vlasnicima zemljišta, koji sada umesto 1.000 evra, ar placa mogu da prodaju i za 3.400 evra.

  Slično se događa i u okolini rekonstruisane hale „Čair“ u čiju okolinu se ponovo vraćaju zakupci i kupci stanova. Zahvaljujući ulaganjima od 300 miliona dinara, zapuštena periferija poput naselja Branko Bjegović, postala su zanimljiva investitorima koji na tim lokacijama grade više stotina stanova. Zato ne čudi što se izgradnji Kargo centra kod Aerodroma, raduju oni koji žive u njegovoj blizini.

   
  Investiranje u Donjem Međurovu iznosilo je 150 miliona dinara za komunalno opremanje Industrijske zone, gde je „Jura“ uposlila dve i po hiljade radnika.

  Pritisak na centar grada polako opada, procenjuje Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju. Velike pare uložene su u komunalno opremanje ne samo naselja Branko Bjegović, Minovog naselja i Ledene stene na periferiji, nego i sela poput Vrežine, gde su meštani dobili pristojne puteve i vezu sa gradom, kanalizaciju…

  Ljudi prodaju stanove u centru i grade kuće na periferiji. Naš budžet je dva puta manji od budžeta Novog Sada, ali smo ipak uspeli da podignemo vrednost. Nisu slučajno investitori poput „Filip Morisa“, „Jure“, „Dajteka“ ili „Benetona“ koji želi da gradi još jednu fabriku, došli u naš grad, kaže Jovanović.

  Pri kraju je izgradnja četiri bulevara u Nišu. Biće urađeno ukupno 20 kilometara, što je više nego za prethodne dve decenije. Kapitalne saobraćajnice biće u funkciji do kraja godine, kaže gradonačelnik mr Miloš Simonović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE