Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ðuza Stojiljković – glumac sezone Ateljea 212

    Dan pozorišta Atelje 212 – 12. novembar biće obeležen večeras dodelom godišnjih nagrada, ali ovoga puta biće posvećen i uspomeni na Petra Kralja, jednog od naših najvećih glumaca koji je u četvrtak preminuo.

    Za najboljeg glumca protekle sezone proglašen je Vlastimir Ðuza Stojiljković, za najbolju glumicu Hana Selimović, a za izuzetan umetnički doprinos nagrađen je Nikola Ristanovski, saopštio je Atelje 212.

    Nagrade će dobiti i Svetozar Cvetković za 30 godina rada u Ateljeu, kao i glumice Jelena Ðokić i Radmila Tomović za deset godina rada u tom teatru. Priznanje za izuzetnu saradnju biće uručeno direktoru „Laste“ Veliboru Sovroviću.

    Za Dan Ateljea, koji se obeležava od prošle godine, određen je datum prve predstave tog pozorišta – 12. novembar 1956. godine, kada je u maloj sali u zgradi „Borbe“ izveden Geteov „Faust“ u režiji Mire Trailović.

    Nagrade povodom praznika i 55 godina postojanja Ateljea biti uručene u gornjem foajeu pozorišta posle izvođenja predstave „Ratna kuhinja“ na velikoj sceni.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE