Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Wall Street: Demonstranti iseljeni iz svog parka

    (Foto: www.nytimes.com )
     
    Demonstrantima iz pokreta „Okupirajmo Wall Street“ prošle noći je naređeno da napuste svoje glavno središte u Njujorku – park Zukoti.
     
    Demonstranti mogu da se vrate u park kad ga počiste, i bez šatora, ležaljki i vreća za spavanje. Pripadnici pokreta Okupirajmo Wall Street ovde su se stacionirali u septembru protestujući protiv ekonomske nejednakosti, a njihova ideja brzo se proširila na nekoliko destinacija širom sveta. Prvi pokušaj čišćenja parka desio se sredinom prošlog meseca, kada je kompanija Brookfield Office Properties, čije je park vlasništvo, tražila od policije da park očisti.

    Oko jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu, policija je okupljenima uručila pisanu poruku vlasnika parka i gradskih vlasti u kojoj se navodi da taj park u donjem Menhetnu mora biti počišćen jer je postao štetan po zdravlje i rizičan za boravak.

    Demonstrantima je rečeno da mogu da se vrate, ali bez šatora, ležaljki i vreća za spavanje.

    Ljudi su počeli da napuštaju park čim su dobili obaveštenje, rekao je portparol njujorške policije Pol Braun i dodao da je jedan čovek uhapšen zbog pravljenja nereda.

    Braun je dodao da u parku – gde su demonstranti kampovali od septembra – od jutros nije ostalo mnogo ljudi.
     
    Kamp u Ouklandu je već očišćen, gde je policija je uhapsila 33 osobe u ponedjeljak rano ujutro, a slična situacija bila je u Portlandu gde je nakon nereda uhapšeno 50 osoba.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE