Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dežer: Srbija je pogodna za ulaganja

    Evropska unija će i dalje podržavati srpska preduzeća u jačanju konkurentnosti i integracijama na evropskom i globalnom tržištu, naveo je šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, ocenivši da je naša zemlja plodno tle za privlačenje stranih investitora.
     
    Na otvaranju skupa „Susret s kupcima“ u beogradskom Ekspo centru, on je naveo da je EU uložila oko 60 miliona evra u projekte podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Trenutno su u toku tri projekta koja se sprovode uz pomoć EU, vredna 14,4 miliona evra, čiji je cilj da se podrži razvoj konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji.
     
    Ocenjujući da srpske vlasti čine prave korake u privlačenju stranih ulagača i da Srbija za to ima dobre preduslove, Dežer je dodao da treba još dosta učiniti na smanjenju birokratije i pojednostavljenju procedura izdavanja dozvola.
     
    On je ukazao da je, radi podizanja nivoa konkurentnosti srpskih preduzeća, potrebna tešnja saradnja između univerziteta i privrede i da je trenutno u toku jedan takav projekat vredan 8,5 miliona evra, koji se sprovodi uz pomoć Svetske banke.
     
    Dežer je izrazio očekivanje da će na „Susretu sa kupcima“ srpske firme uspeti da ostvare poslovnu saradnju sa 35 svetskih kompanija koje izlažu na toj dvodnevnoj manifestaciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE