Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Objavljena nova libijska vlada

    Privremeni predsednik libijske vlade Abdel Rahim al-Kib saopštio je imena ministara nove prelazne vlade, u kojoj su dva ključna resora pripala pobunjenicima protiv svrgnutog režima ubijenog Moamera Gadafija.

    Ministar odbrane biće Osama al-Džuvali, komandant vojnog saveta grada Zintan, čiji su borci u subotu uhvatili Gadafijevog sina u tom gradu oko 170 kilometara udaljenom na jugozapad od Triploija. Ministar unutrašnjih poslova biće Favzi Abdelal iz pobunjeničke Misrate, čije su pobunjene jedinice uhvatile krajem prošlog meseca Gadafija, koji je Libijom upravljao 42 godine, javio je RTS.

    „Mogu da pružim uveravanja – čitava Libija je predstavljena u novoj vladi“, rekao je Al-Kib na konferenciji za novinare u Tripoliju, prenela je agencija Frans pres.

    Kina je pozdravila formiranje nove libijske vlade i saopštila da želi da ima „konstruktivnu ulogu“ u obnovi Libije.

    Peking, koji je imao značajne investicije u Libiji i blisko sarađivao sa Moamerom Gadafijem do izbijanja pobune, poručio je da će nastaviti da teži prijateljskim odnosima sa Tripolijem.

    „Formiranje libijske privremene vlade značajan je i važan korak napred u tranzicionoj politici zemlje. Kina to pozdravlja“, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Kine, a preneo AFP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE