Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Postavka posvećena Ivi Andriću na Aerodromu „Nikola Tesla“

    Povodom obeležavanja 50.godišnjice od dodele Nobelove nagrade književniku Ivi Andrići, na Aerodromu „Nikola Tesla” u nedelju, 27. novembra biće otvorena izložba posvećena životu i radu našeg jedinog nobelovca. 

    Izložbu će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković i generalni direktor AD Aerodoma “Nikola Tesla” Beograd prof. dr Velimir Radosavljević, najavilo je ministarstvo. 

    Postavka je podeljena na više delova, a posetioci će se na različitim destinacijama na aerodromu moći upoznati sa delom Ive Andrića kao i zanimljivim materijalom iz njegove diplomatske službe. Andrić je više od 20 godina bio u diplomatskoj službi Kraljevine Jugoslavije, boravio je u mnogim evropskim prestonicama: Rim, Pariz, Bukurešt, Marsej, Madrid, Brisel, Ženeva, Berlin, što je iskorišćeno kao tema koja je zanimljiva da se predstavi na različitim destinacijama aerodoma, pri dolasku i odlasku putnika. 

    Postavka je realizovana u saradnji sa Muzejom grada Beograda a za njenu izradu korišćeni su materijali iz Legata Ive Andrića: rukopisi, fotografije, dokumenta, umetnička dela, lični predmeti, priznanja i odlikovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE