Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanija u blokadi: Danas štrajkuje 2 miliona radnika

    Do dva miliona radnika u javnom sektoru spremno je za jedan od najvećih štrajkova u istoriji Velikoj Britaniji, koji je najavljen za danas.

    Rad škola, bolnica, aerodroma i Vladinih kancelarija ureda biće poremećen zbog više od hiljadu protestaširom  Velike Britanije. Radnici su nezadovoljni zbog planova za pomeranje dobne granice za penzionisanje, prenosi BBC.

    Članovi Vlade pozivaju radnike da ne slušaju retoriku sindikalnih vođa, ali čini se da to ne znači mnogo. Ministar Frensis Mod je akciju označio kao „neodrživu i pogrešnu“.

    „Dok se nastavljaju pregovori, pozivam radnike javnog sektora da pogledaju što im nudimo radije nego da slušaju retoriku vođa sindikata“, kazao je Mod i dodao da penzije koje im nude uživa malo radnika privatnog sektora.

    Čak niti opoziciona Laburistička stranka nije podržala industrijsku akciju. „Ne podržavamo štrajk zato što označava poraz“, kazala je Rejčel Rivs iz Laburističke stranke i dodala da ipak smatraju kako vlada mora više dati za slabo plaćene radnike u javnom sektoru.

    Pristalice protesta navode da Vlada mora ponuditi više slabo plaćenim radnicima u javnom sektoru, umesto da im povećava porez na plate.

    Odziv 24-satnom štrajku će nesumnjivo biti veliki pa se već preduzimaju određene mere kako bi se to što manje osetilo. Upravnici bolnica, naprimer, odlažu hiljade manje hitnih operacija, a slične mere su preduzete i kada je reč o saobraćaju, graničnim prelazima i slično.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE