Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor za gasifikaciju Pančeva

    Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović potpisali su danas ugovor o saradnji, vredan 6,1 milion evra, za završetak gasifikacije grada Pančeva.

     
    Tim ugovorom, predviđena je izgradnja oko 150 kilometara distributivne gasne mreže i oko 20 kilometara gasovoda srednjeg pritiska, a gasifikacija Pančeva biće završena u najkraćem mogućem roku, najavio je Bajatović.
     
    Ugovor su potpisali i direktorka Direkcije za izgradnju Pančeva Gordana Denčić Kušljić i direktor preduzeća „Promont group“ Milinko Cicmil, kao strateški partner u projektu.
     
    Saradnja Srbijagasa i Pančeva nije ograničena samo na gasifikaciju, već je mnogo dublja i sveobuhvatnija, budući da je Srbijagas preuzeo pojedine privredne subjekte iz Pančeva, kao što je HIP Azotara, podsetio je Bajatović. On je dodao da je u Azotari stabilizovana proizvodnja, da nijedan radnik nije dobio otkaz i da se priprema naredna investiciona faza, sa novim strateškim partnerom, u ukupnoj vrednosti od 80 miliona evra, podsetivši da je Vlada Srbije usvojila odgovarajući zaključke, bitni za dalje poslovanje Azotare.
     
    Srbijagas sarađuje i na razvoju Petrohemije, istakao je Bajatović, ocenivši dobrom sveukupnu saradnju grada Pančeva i „Srbijagasa“. On je podsetio da se veoma ozbiljno razmatra izgradnja gasne centrale u Luci Pančevo, o čemu će razgovori sa mogućim strateškim partnerom početi već tokom decembra.
     
    U Pančevu je u planu i izgradnja pretakališta za naftne derivate i skladište tečnog naftnog gasa, što sve zajedno potvrđuje da će, kako je rekao Bajatović, u Pančevu u narednom periodu zaista biti posla i da će se, ne samo sačuvati postojeća, nego i obezbediti nova radna mesta.
     
    Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović ocenila je da je potpisivanje današnjeg ugovora korak dalje u izgradnji infrastrukture u tom gradu, kao i da je to, u tehničkom smislu, veoma važan projekat, jer će građani imati mogućnost da se greju na ekološki mnogo bolji način, a ujedno će se stvoriti i povoljniji uslovi za potencijalne investitore i brži privredni razvoj grada.
     
    Tim projektom, koji će se realizovati u dve faze, najpre je predviđena gasifikacija naselja Strelište, Vojlovica i Topola, a potom i izgradnja distributivne gasne mreže unutar i van železničkog prstena, naselja Skrobara i Bavaništanski put.
     
    Dosadašnja gasifikacija Pančeva obuhvatila je deo Mesne zajednice „Gornji grad“ i gradski prsten.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE