Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RS prete redukcije struje, ministar apeluje na građane da štede

    Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske /RS/ Željko Kovačević apelovao je na građane Srpske da racionalno troše električnu energiju kako bi se osigurala stabilnost snabdevanja.
     
    „Na ovaj način ne samo da će se smanjiti potrebe za uvozom električne energije po znatno višim cema koji se ovih dana kreće na nivou od oko 10 do 15 odsto ukupnih potreba, već će se povećati sigurnost snabdevanja potrošača“, naveo je Kovačević.
     
    U saopštenju Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS navodi se da Ministarstvo svakodnevno prati dešavanja u elektroenergetskom sistemu RS i da je spremno da, u saradnji sa menadžmentom Elektroprivrede, preduzime odgovarajuće mere.
     
    „Iako se trenutne potrebe za električnom energijom podmiruju proizvodnjom iz termoelektrana i minimalnom proizvodnjom hidroelektrana što je posledica malih dotoka, kao i uvozom određenih količina, apelujemo na sve građane Republike Srpske da racionalizuju potrošnju električne energije, kako ne bi došlo do redukcija“, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.
     
    U saopštenju se navodi da bi princip racionalizacije i povećanje energetske efikasnosti trebalo da bude cilj u toku cele godine, jer dugoročno veliku korist od njega imaju budžeti potrošača bez obzira na kom naponskom nivou se preuzima elektična energija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE