Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novčić po novčić, niz od 73 kilometara

    Grupa filipinskih dobrotvornih organizacija napravila je danas niz sačinjen od novčića dug gotovo 73 kilometara u nastojanju da postavi novi Ginisov rekord i sagradi škole za siromašne, prenosi AFP.
     
    Projekat, koji je imao za cilj da obori prethodni rekord od 64,88 kilometara koji su 2008. postavili Amerikanci, naišao je na masovni odziv stanovnika Manile koji su pohrlili u centralni gradski park da poklone svoje kovanice.
     
    „Napravili smo niz od 73 kilometara kovanica, ali još čekamo da iz Ginisove knjige rekorda ozvaniče naš podvig“, kazao je jedan od organizatora.
     
    Svoj doprinos dale su brojne kompanije, univerziteti i privatne organizacije, kao i građani koji su prikupili blizu 3,6 miliona kovanica od 25 centi, u ukupnom iznosu od 912.000 pezosa (21.000 dolara), koji će biti iskorišćeni za izgradnju škola.
     
    Cilj projekta, koji je pokrenut uz podršku Filipinske centralne banke, jeste i da se u opticaj vrati što je više kovanica kako bi se smanjila nestašica sitnine koja otežava poslovanje mnogih prodavnica.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE