Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U subotu tri izložbe o Andriću

    U okviru manifestacije “Laureatu u čast – 50 godina od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću“ u subotu, 10. decembra, biće otvorene tri izložbe u galerijskim prostorima na Andrićevom vencu.

    U Galeriji “Nova” otvara se izložba “Andrić pisac i/ili diplomata” autorke Tatjane Korićanac, muzejskog savetnika Muzeja grada Beograda koja predstavlja našeg Nobelovca u svetlu pisca i diplomate. Od Vatikana, Bukurešta, Trsta, Graca, Marseja, Pariza, Madrida, Brisela, Ženeve do Berlina, Andrić je u svakom od gradova pronalazio inspiraciju za svoja dela.
     
    Na dvadeset panoa predstavljen je Andrićev stvaralački rad, panorame gradova u kojima je bio, upotpunjene slikama iz privatnog života, dokumentima i ličnim predmetima.
     
    U Muzeju Ive Andrića na Andrićevom vencu biće otvorena izložba “Moj prozor u knjigu” samostalne umetnice Željke Mićanović Miljković, a u Galeriji “Ozon” izložba “Zadržani pogledi – Andrić, svet slike i prijatelji” autorke Nade Seferović.
     
    – Kroz likovna dela umetnika koja je Andrić tokom života čuvao u svom domu, a koja mi danas čuvamo u njegovom Spomen-muzeju, u tom intimnom krugu savremenika postepeno se razvijalo njegovo osećanje i poimanje vizuelne umetnosti koje možemo pratiti, bilo jasno iskazano ili vešto preodeveno, bilo kao zaokružene celine ili samo u fragmentima, kroz celokupan tok njegovog pisanog stvaralaštva – kaže autorka izložbe Nada Seferović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE