Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljoprivrednici obustavili protest do 31. januara

    Bugarski proizvođači žitarica, koji su pre dvije večeri sa 170 traktora ušli u Sofiju protestujući zbog smanjenja agrarnog budžeta i zahtevajući ostavke ministara finansija i poljoprivrede, obustavili su protest do 31. januara 2012. godine.
     
    Predsednik Nacionalne asocijacije proizvođača žitarica Angel Vukodinov rekao je da će poljoprivrednici do tada videti kako će država izmiriti obećane subvencije.
     
    Prema dogovoru sa predstavnicima vlasti, država do 15. decembra treba da isplati obećanih 35 miliona evra subvencija.
     
    “Nastavljamo sa zahtevom da ministri podnesu ostavke i do 31. januara videćemo da li će oni to učiniti. Nakon ovog datuma odlučićemo da li da nastavimo sa protestima”,  naglasio je Vukodinov.
     
    Traktori su danas bili parkirani ispred sedišta bugarske Skupštine, a poljoprivrednici nisu organizovali protestnu šetnju.
     
    U Bugarskoj je danas nastavljen štrajk železničara koji se protive najavljenim reformama koje podrazumevaju otpuštanje više od 2 000 radnika i zatvaranje oko 150 nerentabilnih železničkih linija. Željezničari štrajkuju od 8.00 do 16.00 časova po lokalnom vremenu, a najavili su da će štrajkovati i sutra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE