Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Žeželjev most kasni šest meseci

    Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izrazio je danas nezadovoljstvo zbog kašnjenja u izgradnji obilaznice oko Novog Sada i najznačajnijeg objekta na Železničkom koridoru 10 – „Žeželjevom mostu“ preko Dunava, kod Novog Sada, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

     
    „Na Žeželjevom mostu se sa radovima kasni šest meseci. Ugovori sa izvođačima, španskim i italijanskim firmama ‘Azvi’, ‘Tadei’ i ‘Konsalda’ potpisani su još u januaru 2011, na osnovu idejnog projekta i takozvanog ‘Žutog fidika’ i oni su bili obavezni da u roku urade glavni projekat“, podsetio je ministar Mrkonjić prilikom obilaska gradilišta.
     
    Ministar je istakao da projekat jos nije zavrsen iako je rok bio u julu, „tako da se, uprkos svim dosadasnjim upozorenjima, sa radovima kasni već šest meseci.“
     
    Na ovaj način je, prema Mrkonjiću, ugrožen ugovoreni rok za završetak izgradnje, novembar 2013. godine, „što finansijeri izgradnje nisu smeli da tolerišu“.
     
    Prema saopštenju, finansiranje izgradnje mosta realizuju Evropska komisija i „Železnice Srbije“. Mrkonjić je, takođe, konstatovao da su na izgradnji Obilaznice oko Novog Sada „radovi očigledno usporeni umesto da budu ubrzani, jer je kašnjenje već veliko i izvođači sa ‘Energoprojektom’ na čelu i investitor ‘Putevi Srbije’ moraju da se efikasnije i sa mnogo više odgovornosti angažuju u ovom poslu“, saopšteno je iz Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE