Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niko više nije siguran: Alo! pozvao građane da dojavljuju

    Srbija je i dalje daleko od Evropske unije, ekonomska kriza koja je zahvatila ceo svet u velikoj meri se održava i na našu ekomoniju, sve je više nezaposlenih, kriza se predviđa i za naredne dve godine, ljudi se bacaju sa zgrada zvog nemaštine, mladi opet napuštaju Srbiju, građani se dave u rijaliti programima kako bi pobegli od stvarnosti, a tabloidno novinarstvo cveta.
     
    Valjda nije dovoljno to što svakog dana čitamo bezvezne priče o domaćoj estradi i što smo prinuđeni da gledamo slike kojima nije mesto na naslovnim stranama, sada za takve „izveštaje“ neće biti zaduženi samo novinari, paparaci i urednici, „odgovornost“ preuzimaju i građani Srbije.
     
    Naime, dnevni list Alo! pozvao je svoje čitaoce da im pomognu oko sadržaja. Oni su u današnjem izdanju objavili poziv pod naslovom „Neka cela Srbija čita vašu priču“ (sa znakom uzvika) gde su pozvali čitaoce da, „ako vas muči neka nepravda, a ne znate kako da je rešite ili ste pak čuli neku lepu vest koju želite da podelite – dojavite nam!“.
     
    Dojava je poznati srpski kladioničarski termin, i samo kladioničari znaju koliko može da bude pouzdana. Imajući to u vidu rečenica „ako ste svedoci neke zanimljive priče, bilo da je reč o korupcionaškoj ili ljubavnoj aferi, mobingu, organizovanom kriminalu ili nasilju, sportu ili zabavi… Dojavite nam!“, dobija sasvim drugu dimenziju. Diskreciju Alo! naravno garantuje, a  „svaku dojavu“ novinari Alo! će proveriti i istražiti.
     
    Ali to nije sve. U pozivu ima mesta i za ljubitelje fotografije, jer Alo! nudi svakom građaninu Srbije da ostvari svoj san i postane paparaco. „Ako na ulici, u kafiću, na pijaci, u šoping molu, na njivi i u šumi, u avionu ili kamionu zateknete neku poznatu ličnost, još ako je u zanimljivom društvu, slikajte i šaljite nam vaše fotografije. Objavićemo ih“ (sa znakom uzvika).
     
    Zato pazite se ovih dana, nikad ne znate šta jednom tabloidu može da bude zanimljivo.
     
    M.Miličković

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE