Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Više od 90 odsto policajaca u štrajku

    Član Predsedništva Nezavisnog sindikata policije (NSP) Blažo Marković izjavio je u ponedeljak da je više od 90 odsto zaposlenih u policiji na teritoriji Srbije stupilo u štrajk i dodao da niko u sindikatu nije očekivao tako dobar odziv.

    „Ono što svi treba da shvate da je NSP samo organizator ovog štrajka i da smo mi samo stali na čelo protesta, a da je ovaj štrajk stvar svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, rekao je Marković agenciji Beta.

    On je rekao da je u Beogradu u štrajku više od 90 odsto svih zaposlenih, dok je u Novom Sadu, Nišu, Kikindi i dobrom delu ostalih većih gradova ta brojka i svih 100 odsto.

    „Očekujemo da već sa prvim jutarnjim smenama odziv na teritoriji cele Srbije bude 100 odsto“, rekao je Marković.

    Marković je rekao da je štrajk organizovan uz poštovanje minimuma procesa rada, odnosno da policajci koji štrajkuju obavljaju samo hitne intervencije i izdaju se dokumanta u samo u urgentnim slučajevima.

    On je dodao da očekuje da će se u utorak predstavnici sindikata sastati sa nekim iz Ministarstva unutrašnjih poslova, konkretno sa ministrom Ivicom Dačićem, kako bi razgovarali o svojim zahtevima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE